ÇEŞİTLERİMİZ

“Harman Gıda’da Bulabileceğiniz Zengin Ürün Çeşitleri”

Harman Gıda, yöresel ve doğal lezzetleri sofralarımıza taşıyarak çeşitli yemekler için kullanabileceğimiz ambalajlı ürünler sunar. Yöresel ürünler, bölgesel tarım ve geleneksel üretim yöntemleriyle elde edilen özgün lezzetlere sahiptir. Harman Gıda, bu yöresel ürünleri ambalajlayarak tüm Türkiye’ye ulaştırır ve böylece herkesin bu lezzetleri kolayca deneyimlemesini sağlar.

Harman Gıda, ürünlerinin doğallığına ve kalitesine büyük önem verir. Tarlalardan sofralara kadar olan tüm süreçleri dikkatle takip ederek, müşterilere en taze ve güvenilir ürünleri sunar. Bu sayede, mutfaklarımızda hem lezzetli hem de sağlıklı yemekler hazırlamak için ihtiyaç duyduğumuz doğal ve kaliteli malzemeleri güvenle temin edebiliriz. Harman Gıda, yöresel lezzetleri sofralarımıza taşıyarak Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini yaşatmaya katkıda bulunur.

Yöresel Ürünler

Mısır taneleri kurutulup öğütülerek elde edilir. Ekmek yapımında, balık yemeklerinde ve kuymak gibi birçok amaç için kullanılabilir.

Tarhana içerisinde bolca vitamin ve mineral barındıran, kış aylarımızın vazgeçilmezi ve şifa kaynağı olan yiyeceklerden birisidir. Her yörede farklı yapılsa da tarhana kurutulup saklanma özelliğinden dolayı çok uzun süre dayanan ve sabah kahvaltıları dahil her öğün tüketebileceğimiz nadir çorbalarımızdandır.

B vitamini, magnezyum, potasyum ve kalsiyum zengini içeriği sahiptir. Kolestrolü ve tansiyonu düşürürür, kan şekerini kontrol eder, kansızlığa iyi gelir, bağırsak sistemini destekler ve kansere karşı korur. Karabuğday ile yapılan yemekler de çölyak hastaları ve glutensiz beslenmek isteyenler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.

Siyez Unu, genetiği bozulmamış Siyez buğdayından elde edilmiştir. Unlu tariflerinize yeni lezzetler eklemek için deneyebilir, beyaz un kullandığınız her tarifte tercih edebilirsiniz.

Mısır tanelerinden üretilir ve patates nişastasına göre daha beyaz renktedir. Mısır nişastası daha çok tuzlu tariflerde veya bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların yapımında kullanılır. Kurabiye, pasta yapımında da en çok tercih edilen nişasta çeşitlerinden biridir.

Buğday ununun kullandığınız her alanda tercih edebilirsiniz. Yoğurt ve sütle karıştırıp tüketebilirsiniz. Chia Tohumu, gluten içermeyen bir besindir. Süte oranla yüksek miktarda kalsiyum içerir ve omega-3 açısından da zengindir. Chia tohumu tok tutar ve antioksidan kapasitesi yüksektir. İyi bir çözünür posa kaynağıdır.

Kurutulmuş ekmekten elde edilen içeriği ile galeta unu; Et, tavuk ya da balık gibi yiyecekleri pişirirken kaplamak amacıyla kullanabileceğiniz, kıtır dokulu bir undur. Hafif kıtır yapısı sayesinde yemeklere ayrı bir tat ve doku kazandırır.

Salatalara ve yoğurda serperek tüketebilirsiniz. Pişireceğiniz ekmek, kurabiye, börek gibi çeşitli hamur işlerini yaparken hamuruna keten tohumu ekleyebilirsiniz. Pilav, çorba, tatlı, tuzlu pek çok yemekte piştikten sonra serperek kullanabilirsiniz.

Beyaz kinoa, salatalarda, yulaf lapalarında, vegan ve vejetaryen burgerlerde, çorba ve kıymalı biber dolması gibi sulu yemeklerde pirinç yerine kullanılabilir.

Teff; yüksek miktarda vitamin b6, magnezyum, demir ve lif içerir. Ayrıca protein, niasin, potasyum ve kalsiyum kaynağıdır. Yumuşak ve kestaneye benzeyen bir tada sahip olan Teff’i tam tahıl olarak kullanalabileceğiniz gibi un haline getirip ekmek, pasta, kreplere de ekleyebilirsiniz.

Harman Patlayan Mısır televizyon ve sinema keyfinizi ikiye katlayacak. Patlayan Mısır’ı tencerede ya da mısır patlatma kabında, ocağın üstüne koyarak ateşte patlatabilirsiniz.

    Bizimle iletişime geçmek için bu formu kullanabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz veya öneriniz varsa, lütfen aşağıdaki alanları doldurup bize gönderin. En kısa sürede size geri döneceğiz.

    ADRES

    Yeni Mahalle Toptancılar Çarşısı D Blok No: 4D/8-9 Erenler/SAKARYA

    TELEFON

    +90 0264 242 00 11

    E-POSTA

    bilgi@harmangida.com